Skip to main content

Summer Dance Forever en VandenEnde Foundation werken samen om jonge dansers te helpen hun skills verder te ontwikkelen. We zoeken talenten tussen de 18 – 28 jaar die hun eigen pad bewandelen en klaar zijn voor een volgende stap richting een professionele danscarrière. Deze talenten bieden wij graag een duwtje in de rug: we bieden een scholarship van €5000 om te besteden aan een persoonlijk ontwikkeltraject, samengesteld door een professionele jouw coach en passend bij jouw doelen.

But you gotta work for it!

Hoe kan jij mee doen?
Meld je op aan via deze link en upload een video van 1 minuut improvisatie (solo).

Let op: De deadline voor aanmeldingen is 23 oktober 2023!

De video’s worden door een jury beoordeeld op:

  • Techniek
  • Groove
  • Flow
  • Fundering van de stijl
  • Muzikaliteit
  • Charisma en eigenzinnigheid

Na de beoordelingen worden 25 talenten uitgenodigd voor de audities, die bestaan uit twee dagen:

Auditiedag 1
(4 nov 2023 in Amsterdam)
Op de eerste dag krijg je meerdere dansopdrachten en drie workshops. Van de 25 dansers gaan er 12 door naar de tweede dag.

Auditiedag 2
(5 nov 2023 in Amsterdam)
Op de tweede dag zijn er weer workshops en volgt er een persoonlijk gesprek waarin de jury vragen stelt over motivatie, doelstellingen en hoe jij die wilt bereiken. Aan het einde van deze dag worden er drie talenten uitgekozen die de VandenEnde Foundation scholarship hebben gewonnen.

De winnaars winnen het mooie geldbedrag van €5000,- en worden gekoppeld aan een coach. De coach stelt een ontwikkeltraject voor je samen dat past bij jouw doelen en checkt maandelijks bij je in hoe het met je gaat. Het geldbedrag kun je bijvoorbeeld besteden aan masterclasses, deelnemen aan een camp of meedoen met battles in Nederland of het buitenland.

Voorwaarden mee doen: 

  • Je hoeft GEEN dansopleiding te hebben gedaan om aan de scholarship competitie mee te doen
  • Danservaring: je bent klaar voor de stap naar een professioneel niveau 
  • Alleen toegestaan voor dansers van 12 t/m 28 jaar en minimaal 3 jaar wonend in Nederland
  • Deelname aan de scholarship competitie is gratis

Wil jij dit ook?! Meld je dan voor 23 oktober 2023 aan via deze website.

VandenEnde Foundation
De VandenEnde Foundation is een particulier cultuurfonds dat in 2001 is opgericht door Joop en Janine van den Ende. De VDEF draagt bij aan de kwaliteit van het culturele klimaat in Nederland, zodat Nederlandse jongeren opgroeien in een samenleving waarin kunst en cultuur vanzelfsprekend zijn. De VandenEnde Foundation verstrekt studiebeurzen aan jonge talenten om hen te stimuleren in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld tot professioneel acteur, theatermaker, zanger, musicus, filmmaker of danser. Sinds de oprichting konden ruim 820 jongeren met een beurs van de VDEF studeren aan opleidingen in binnen- en buitenland.

scholarships