Skip to main content

Internationaal hiphopdansfestival Summer Dance Forever in Amsterdam zoekt per 1 januari 2024 een aspirant-lid voor de Raad van Bestuur; iemand met kennis en ervaring van de hiphop dans scene in Nederland en die graag ervaring zou willen opdoen als toezichthouder.

Profiel Aspirant-lid (positie voor 1 jaar)

  • Heeft kennis en ervaring van de hiphop dans scene in Nederland
  • Voldoet aan de algemene profielschets (zie hieronder), maar beschikt nog niet over ervaring als toezichthouder. 
  • Als Aspirant-Lid woon je alle vergaderingen gedurende 1 jaar bij, bezoek je de events van Summer Dance Forever en word je gecoacht in toezichthouderschap.
  • Het Aspirant-Lid heeft geen beslissingsbevoegdheid en draagt ook niet dezelfde verantwoordelijkheid als een regulier bestuurslid. Het Aspirant-Lid wordt niet bijgeschreven als bestuurslid bij de Kamer van Koophandel. 

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Summer Dance Forever houdt toezicht op en controleert het beleid van de directie en de algemene gang van zaken. Ook staat het bestuur de directie gevraagd en ongevraagd bij met advies in de voorbereiding en uitvoering van het beleid. 

Het bestuur kent een evenwichtige, diverse samenstelling en bestaat uit vijf personen met kennis en ervaring op gebied van podiumkunst/dans, financiën, juridisch, club/festival en toezicht & governance. 

De Raad van Bestuur vergadert in principe vier keer per jaar, en krijgt voor haar werkzaamheden geen financiële vergoeding. Wel is er een reiskostenvergoeding.

Eisen die gesteld worden aan een Lid Raad van Bestuur zijn:

  • Deelt de visie en missie van Summer Dance Forever
  • Heeft ervaring met evenementen of culturele ondernemingen
  • Communicatief vaardig; goed in staat om adviezen en oordelen te beargumenteren
  • Voldoende tijd om inzet te leveren 
  • Geen tegenstrijdig belang

Wij streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in de samenstelling van de Raad van Bestuur.

Reacties

Als je belangstelling hebt om toe te treden als Aspirant-Lid tot de Raad van Bestuur van Summer Dance Forever, nodigen wij je graag uit om te reageren.

Jouw motivatie inclusief een CV ontvangen wij graag vóór 15 november 2023 via e-mail naar Edwin van Balken: e.vanbalken@ssphaarlem.nl. Voor meer informatie over het Aspirant-Lidmaatschap van de Raad van Bestuur kun je ook via dit e-mailadres contact opnemen met Edwin van Balken, voorzitter.

Over Summer Dance Forever

Sinds de eerste editie in 2010 is Summer Dance Forever uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival dat jaarlijks plaatsvindt op meerdere podia in Amsterdam. In augustus organiseert ze een zevendaags zomerfestival en in februari een kleinere, vierdaagse editie. Vanuit haar wortels in de hedendaagse, grootstedelijke cultuur heeft het festival het afgelopen decennium hiphop dans letterlijk en figuurlijk een podium geboden. Dansers uit de internationale top en liefhebbers reizen af naar Amsterdam voor battles, voorstellingen, workshops, clubnachten, live muziek, en diverse randprogrammering waaronder een seminar en Q&A’s. Maar bovenal komt het publiek naar Summer Dance Forever vanwege de community, kennisdeling en uitwisseling. Summer Dance Forever is een platform waar hiphop dans kan excelleren. Dit doen we vanuit de underground -waar de roots van hiphop liggen- en vanuit het idee van gelijkheid. 

Summer Dance Forever is een kleine organisatie, bestaande uit een team van ongeveer 8 mensen dat in aanloop naar het festival uitbreidt naar zo’n 20 mensen. Vanaf het begin van Summer Dance Forever is Paradiso vaste partner; het biedt een huis aan het festival als festivalhart en verzorgt de administratie.

De organisatie past de principes van de Governance Code Cultuur toe en onderschrijft de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. Summer Dance Forever streeft -geheel in lijn met haar roots in de hiphop- naar het integreren van diversiteit, gelijkwaardigheid, toegankelijkheid en inclusie in alle aspecten van de organisatie en haar programma.