Summer Dance Forever zoekt stagiair festivalondersteuning

Amsterdam is elk jaar in augustus de wereldhoofdstad van de dans. Naast battles waarin dansers het tegen elkaar opnemen, theatervoorstellingen van gevestigd talent, jonge en nieuwe makers, clubnachten met soulvolle dansmuziek en workshops voor alle dansstijlen biedt hiphop-dansfestival Summer Dance Forever een toegankelijk en divers programma voor dansers en dansliefhebbers. Het festival is opgericht in 2011 met het idee om mensen in de club weer aan het dansen te krijgen. Waar de eerste tien edities bezoekers van Peru tot Peking massaal naar Amsterdam afreisden, was het festival in augustus 2020 wegens COVID-19 voor het eerst wereldwijd toegankelijk in de vorm van een digitale editie vanuit Paradiso te Amsterdam. De laatste editie, augustus 2021, vond weer plaats in Paradiso, Amsterdam met publiek zowel in de zaal als via livestreams.

Summer Dance Forever zoekt
voor de periode 1 februari – 1 september 2022
een enthousiaste (Nederlandstalige) stagiair voor 32-40 uur per week

Tijdens deze veelzijdige en dynamische stage draai je volledig mee in de festivalorganisatie van Summer Dance Forever en krijg je een eigen takenpakket. Je doet ervaring op en ontwikkelt je op het gebied van evenementen, marketing en social media, planning, relatiebeheer en publieksonderzoek. Je draait als vol mee in het kleine en bevlogen team. Omdat je meekijkt en meewerkt op alle afdelingen, heb je aan het einde van je stage een heel goed beeld van wat erbij komt kijken om een festival te organiseren. Je werkt op zelfstandige basis en wordt begeleid door de algemeen directeur en de marketingmedewerker. 

Wat ga je doen?

 • Inhoudelijke en praktische ondersteuning bij de ontwikkeling van het festival;
 • Meedraaien bij de marketing-afdeling;
 • Betrokken bij het uitvoeren, analyseren en schrijven van rapporten over publieksonderzoek;
 • Praktische ondersteuning van programmeurs en productie.

Het opzetten van een eigen project of onderzoek is bespreekbaar

Wie ben jij?

 • Je hebt een brede interesse in cultuur, dans, theater en muziek; interesse in hiphop-dans is een pré
 • Je bent een enthousiaste student (HBO/WO) eventmanagement / communicatie of een andere relevante opleiding
 • Je bent een zelfstandige werker die makkelijk op mensen afstapt en aan de bel trekt wanneer dat nodig is
 • Je kunt goed uit de voeten met word, excel en sociale media; ervaring met wordpress cms, mailchimp en Google drive is een pré
 • Je kunt makkelijk en snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden
 • Je bent goed met de Engelse taal en hebt oog voor beelden die het goed doen op sociale media
 • Je werkt nauwkeurig, hebt oog voor detail zonder de grote lijnen en je eigen planning uit het oog te verliezen
 • Je bent nieuwsgierig, sociaal, communicatief vaardig en collegiaal
 • Je bent minimaal tot en met eind augustus beschikbaar i.v.m. het festival
 • Je woont bij voorkeur in (regio) Amsterdam

Wat bieden wij?

Summer Dance Forever biedt een veelzijdige en dynamische stage bij een van de belangrijkste hiphop-dansfestivals in de wereld. Je doet werkervaring op en vergroot je netwerk. Je maakt kennis met de praktijk van het organiseren van een festival en ontwikkelt verschillende vaardigheden die daarbij komen kijken. Je werkt nauw samen met een bevlogen team, waarin ook ruimte is voor jouw kijk op zaken. De vergoeding voor de stage bedraagt € 250 bruto per maand bij 5 dagen per week. Vanwege de coronamaatregelen werkt het hele team op dit moment en de komende tijd vanuit huis. 

Stageperiode

De startdatum van de stage is dinsdag 1 februari tot 1 september (7 maanden) voor 4 tot 5 dagen per week (32 of 40 uur). Stage langer door laten lopen is in overleg mogelijk. 

Wil je meer weten over Summer Dance Forever?

Heb je interesse?

Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur dan je sollicitatie vóór woensdag 1 december 2021 naar info@summerdanceforever.com, onder vermelding van ‘stage festivalondersteuning’. We ontvangen graag een CV en een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom je stage wilt lopen bij Summer Dance Forever en waarom jij bent wie we zoeken (zie hierboven onze beschrijving van de ideale kandidaat). 

Het sollicitatieproces ziet er verder als volgt uit:

 • Vr 10 december hoor je of je wordt uitgenodigd
 • Ma 13 – vr 17 december gesprekken
 • Di 1 februari start stage